Kolajen Takviyesi

kolajen nedir?
hayvansal kaynaklardan elde edilen ve insan vücudu için çok önemli görevleri olan bir protein türüdür. yani kolajen nedir denildiğinde kısaca bir protein türüdür yanıtını paylaşabiliriz. bahsedilen kaynaklardan elde edilen kolajen enzimatik hidroliz yöntemi ile hidrolize edilir ve molekül ağırlığı insan vücudunda sindirilebilecek forma dönüştürülür. bu ise bizim tükettiğimiz kolajen (peptid) olarak bilinir. başta cilt olmak üzere, vücudumuzdaki birçok doku ve organda bol miktarda bulunmaktadır. burada olağan koşullar altında yirmili yaşların sonuna dek insanoğlu gereksinim duymaz. çünkü vücudun kendisi zaten üretebilmektedir. ancak belirtilen yaşlardan itibaren her yıl ortalama %1 ile 1,5 civarında üretimi azalmaktadır. bu azalma neticesinde ise çeşitli değişiklikler gözlemlenmektedir. bunların arasında en çok gözlemlenen ise neredeyse tamamına yakınını oluşturduğu cilt dokusu gelmektedir. eksikliği durumunda cildin elastikiyetinde düşüş söz konusu olur. ayrıca nemini kaybetmeye başlayan cildin kırışıklıkları daha belirgin hale gelecektir. son olarak cildin rengi de matlaşacaktır. ki bu anlatılanlar yalnızca ciltteki etkilerdir. bunun dışında birçok etki ettiği doku ve organ bulunmaktadır.

bunlar:
kolajenin etkileri
cilde ek olarak kolajenin etkileri kemikler, eklemler, dişler, saçlar, bağ dokular, kardiyovasküler sistem ve damarlar, tırnaklar, tendonlar ve diyabet önleme gibi son derece mühim hususlar olarak görülmektedir. kemiklerin sağlamlığına olan etki, eklemlerin sağlıklı biçimde işlevlerini sürdürmesi için düzenli olarak gıda takviyesi olarak kullanabilirsiniz. elbette gıda takviyesi yerine direkt olarak balık, sığır ya da tavuk gibi kaynaklardan da elde edebilirsiniz. yine de bu o kadar kolay olmaz. değişen beslenme alışkanlıkları bu hususta mühim olumsuz etkiler meydana getirmiştir. söz gelimi artık kemikli et/et suyu tüketimi çok düşük düzeylerdedir. oysa kolajenin en önemli kaynakları arasında sulu kemik yemekleri gelmektedir. bunun yanında tırnaklardaki kırılmaların önlenmesi ve estetik bir görüntü için kolajenin faydası olduğu görülmüştür. bazı bilimsel çalışmalarda ise saç dökülmesini engellediği ve yeni saç oluşumuna katkıda bulunduğu bir diğer olumlu etki olarak tespit edilmiştir. kısacası burada bahsedilmeyen doku ve organlar da dahil olmak üzere, kolajenin insan ücudunda çok mühim görevleri bulunmaktadır. özellikle de bir protein türü olması, bu özel proteini daha önemli hale getirmektedir.
kolajen dükkanı

sığır kolajeni en yaygın olarak kullanılan kolajenlerden birisidir. sığırdan elde edilen kolajen fiyat olarak balıktan elde edilenden daha uygun olması münasebetiyle yoğun ilgi görmektedir.genel manada sığır ürünlerinden tip 1 ve tip 3 kolajen bulunur. ek olarak çok düşük miktarda bile olsa içeriğinde tip 2 kolajen de bulunur. sığır kolajeni noktasında en çok odaklanılması gereken husus helal sertifikalı ürün olmasıdır. yani ürünün bu sertifikası yoksa, gıda takviyesi olarak tüketmeniz önerilmemektedir. helali varken haram olan bir ürünü kimse tüketmek istemez.

balık kolajeni sığır kolajeninden sonra en yaygın kullanılan kolajen türüdür. özellikle cilde daha etkili olduğuna olan inanç, ciltle ilgili hoşnutsuzlukları olan kimseler için tercih edilmesinde önemli bir etki sağlamıştır. içeriğinde sığır kolajenine benzer olarak tip1 ve tip3 kolajen barındırmaktadır. balık kolajeni hakkında dikkat edilmesi gereken husus çiftlik balıklarından vs. üretilmemesidir. yani açık denizdeki balıklardan üretilmesine dikkat ediniz. bunun yanında piyasadaki balık kolajenlerinde genel manada çok düşük miktarda ürün bulunuyor. bir dozda 3-4 gram kolajen size önemli yarar sağlamaz, bu miktar son derece düşüktür.

tavuk kolajeni ağırlıklı olarak içerisinde tip 2 kolajen olan tavuk kolajeni, kullanım noktasında çok yaygın değildir. içeriğindeki tip 2 kolajen münasebetiyle eklemler ve eklem sağlığı için son derece yararlı olduğu ifade edilmektedir. yine de piyasada çok yaygın biçimde kullanımına rast gelinmez.

sonuçta genel manada bilgi verdiğimiz kolajen konusu son günlerde daha da popüler hale gelmiştir. yakın gelecekte ise bu ilginin daha da artacağı ön görülmektedir. çünkü yapılan gözlemler neticesinde, bilim dünyasının bu ürünlerin yararına dair önemli bilgilere ulaştığı anlaşılmaktadır. insanların bu denli faydası olan bir ürüne kayıtsız kalmasını beklemek pek mantıklı görünmemektedir. tüketici olarak sizin odaklanmanız gereken nokta, yasal prosedürlere uygun olarak üretilmiş, bakanlık onayı bulunan ve önerilen porsiyon miktarını karşılayan ürünleri tüketmek olmalıdır. bilimsel araştırmalara göre günlük önerilen doz sekiz ile on gram civarındadır. son olarak düzenli tüketilmesi gereken takviye edici gıdadır. sürdürülebilir biçimde tüketmek alacağınız yararı önemli seviyede etkileyecektir. bu konuyu geçici bir işlem gibi değerlendirmeyiniz. bunun tam aksine düzenli olarak kullanmanız alacağınız faydayı direkt olarak etkileyecektir.

kolajen dükkanı


kolajen takviyesi


https://kolajendestegi.wordpress.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolajen Satın Al, Kolajen Satış Online Mağaza